Кулеба відреагував на обіцянку Франції передати Україні легкі танки

Читать на русском
Рішення французького лідера Еммануеля Макрона щодо передачі ЗСУ танків AMX-10 RC є революційним, Україна вдячна за цей крок.

Рішення французького лідера Еммануеля Макрона щодо передачі ЗСУ танків AMX-10 RC є революційним, Україна вдячна за цей крок.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у коментарі французькому каналу TF1.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Рішення президента Макрона надати Україні легкі танки справді революційне. Здається, ви у Франції любите ці слова, чи не так? Тож ми дуже вдячні за це рішення», - заявив Кулеба.

Міністр закордонних справ зазначив, що сьогодні кожен може і має допомагати Україні у війні проти росії, оскільки це не лише війна за виживання нашої країни, а й за існування всієї Європи.

Також, за словами Кулеби, Україні вдалося переконати союзників у тому, що час табу на зброю минув. Тепер можна чекати ще більше добрих новин про військову допомогу.

Нагадаємо, у середу, 4 січня, президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, за підсумками яких стало відомо, що Франція передасть Україні легкі колісні танки AMX-10 RC для боротьби проти російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: