Ворог створює панічні настрої: українців попереджують про провокації рф на Різдво

Читать на русском
Окупанти створюють панічні настрої, попереджаючи про можливі провокації від ЗСУ під час святкування Різдва.
irs.in.ua

Окупанти створюють панічні настрої, попереджаючи про можливі провокації «від ЗСУ» під час святкування Різдва.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО.

Відомо, що канали пропагандистів почали активно поширювати фейкову інформацію щодо обстрілів Збройними силами України російської території та храмів на окупованих територіях України. Основний аргумент роспропаганди – нібито зафіксовано РСЗВ HIMARS біля Вовчанська та Великого Бурлука, які розташовані в безпосередній близькості до кордону рф.

У ЦПД наголошують, що російські ЗМІ підготували собі інформаційне алібі, посилаючись на одностороннє припинення вогню на період Різдва.

На Різдво можливі теракти: українців на окупованих територіях закликали уникати місць масового скупчення людейОкупанти можуть готувати теракти у храмах на окупованих територіях. Українців закликали на Різдво уникати місць із великим скупченням людей.

«Таким чином, кремль може влаштувати чергову провокацію, щоб довести своєму населенню, що вони воюють зі «вселенським злом і сатаністами», які навіть на Різдво тероризують мирних громадян», – додають у повідомленні.

У Центрі вважають, таким чином у росії досі розраховують, що подібні методи збільшать участь російських добровольців у «священній війні» проти України.

Нагадаємо, патріарх Кирило закликав оголосити в Україні «Різдвяне перемир'я» – з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Михайло Подоляк же заявив, що російська православна церква заохочувала геноцид українців та пропагує війну, тому заклик патріарха Кирила до «перемир'я» – пастка та елемент пропаганди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: