Міноборони Болгарії відмовило Україні в постачанні зброї – причини

Читать на русском
Болгарський міністр також розповів, що українська сторона зверталась із проханням надати озброєння, що не входило до затвердженого переліку.

Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що його український колега Олексій Резніков просив його про надання боєприпасів, але Софія не буде їх передавати через те, що сама не має їх у достатній кількості.

Про це повідомляє місцеве видання Nova, з посиланням на заяву Стоянова журналістам.

Як зазначається, очільник болгарського Міноборони наголосив, що його країна не експортує озброєння та техніку за межами переліку, затвердженого рішенням парламенту.

«Ми не хочемо, щоб чинний тимчасовий уряд був схожий на уряд, який роздав болгарську зброю і залишив болгарську армію без необхідного спорядження», – сказав Стоянов.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Болгарський міністр також розповів, що українська сторона зверталась із проханням надати озброєння, що не входило до затвердженого переліку.

Згідно з його словами, міністр оборони України попросив щось конкретне, чого немає в договорі і чого у Болгарії немає і не може бути надано чи немає достатньої кількості. Йдеться не про С-300. Йдеться про боєприпаси. Стоянов додав, що під час переговорів ішлось і про бронетехніку.

«Нічого не було узгоджено конкретно, що буде надано додатково. Те, що дається Україні, відбувається відповідно до рішення Національних зборів (парламенту - ред.)», - підкреслив він.

Раніше Стоянов заявив, що Болгарія не в змозі постачати важке озброєння, лише стрілецьку зброю та боєприпаси.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 16 грудня, парламент Болгарії проголосував за ухвалення в другому та остаточному читанні Угоди між Болгарією та Україною щодо постачання озброєнь.

Вже 23 грудня, у Болгарії стартувала «логістична операція», під час якої відбудеться відправка військової та військово-технічної допомоги в Україну.

При цьому, на початку листопада Міністерство оборони України передало Болгарії список необхідного озброєння – до переліку входять ППО, С-300 та інше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: