У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті на 316-й день повномасштабної війни

Читать на русском
У Генштабі повідомили, що не спостерігають ознак формування наступальних угруповань окупантів на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямі. На Авдіївському та Куп'янському напрямах їхні наступальні дії успіху не мали.

Про це розповіли у Генштабі.

На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести активну оборону, обстрілюють позиції наших військ та цивільні об'єкти вздовж лінії зіткнення.

За добу росіяни завдали 3 ракетні, 13 авіаційних ударів та здійснили 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Бахмута, Костянтинівки та Курахового Донецької області, Нікополя у Дніпропетровській області та Херсона.

Буданов прогнозує «спекотні» бойові дії в Україні у березніКирило Буданов заявив, що навесні Україна планує серйозний наступ. За його словами, найспекотніші бої будуть у березні.

Українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Площанка Луганської області та Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Виїмка, Підгородне, Бахмут, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Водяне, Красногорівка, Веселе, Мар’їнка та Побєда на Донеччині.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

«Триває примусова інтеграція тимчасово окупованих та зайнятих територій в правове поле російської федерації. Так, в місті Горлівка Донецької області скорочено термін видачі паспортів російського зразка з 30 до 10 діб. Крім того, в регіоні здійснюється видача номерних знаків та посвідчень водія зразків російської федерації», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

За попередню добу на східному напрямку підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25, ударний вертоліт Ка-52 та БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

Воїни ракетних військ та артилерії Сил оборони зазнали вогневого ураження по 3 пунктах управління, 4 районах зосередження живої сили та військової техніки та 2 складах боєприпасів ворога.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний днями заявляв, що на Донецькому напрямі найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ.

Видання WSJ з посиланням на українських командирів та британську розвідку писало, що росіяни вимушено призупинили наступ на Бахмут та перекидають бронетехніку та артилерію у бік Соледара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: