ВАКС призначив засідання у справі про спробу підкупу одеського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно адвоката і помічника одеського судді. У справі призначили підготовче засідання.

Вищий антикорупційний суд призначив на 10 січня підготовче засідання у справі за обвинуваченням адвокатки Анни Беліогло та помічника судді Одеського апеляційного суду Юрія Романенка у шахрайстві, підбуренні до підкупу судді та зловживанні впливом.

Таке рішення 27 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні № 52022000000000159 від 29.06.2022 за обвинуваченням (Анни Беліогло – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 369-2 КК України та (Юрія Романенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 10 січня 2023 року об 11:10», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визначив заставу адвокатці Беліогло. Також на неї поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування чотирма особами.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: