Вибухи у Воронежі: в рф заявили, що збили український безпілотник

Читать на русском
Як стверджують у прес-службі уряду Воронезької області, засоби протиповітряної оборони збили на підльоті до Воронежа безпілотник, запущений з боку України.
фото: РБК

Влада країни-агресора стверджуює, що сьогодні, 2 січня, поблизу Воронежа збили безпілотник, начебто запущений з території України.

Про це повідомляє пропагандистське видання ТАСС, з посиланням на російських губернатоів.

Як стверджують у прес-службі уряду Воронезької області, засоби протиповітряної оборони збили на підльоті до Воронежа безпілотник, «запущений з боку України», але жертв і руйнувань немає, а ситуація – під контролем влади.

Раніше губернатор Брянської області рф Олександр Богомаз заявив, що український безпілотник рано вранці 2 січня пошкодив об'єкт енергопостачання в Климовському районі області.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Водночас, губернатор Бєлгородської області рф В'ячеслав Гладков написав, що «під обстріл ЗСУ» потрапило село Муром у Шебекинському міському окрузі, постраждалих немає, але у двох домоволодіннях осколками снаряда вибито вікна і пошкоджено дах, а також постраждав один автомобіль.

При цьому, жоден із російських чиновників не коментував нічні атаки дронами, які росія здійснила на Україну в ніч на 1 січня та в ніч на 2 січня 2023 року.

Нагадаємо, що у російський Воронеж в ніч на 2 січня прийшла в гості «бавовна» - дуже потужний вибух прогримів в районі військового аеропорту, де базуються бойові літаки російських терористів.

В ніч на 26 грудня на російському військовому аеродромі «Енгельс» в Саратовській області прогриміли вибухи. Як заявили в міноборони рф, сили ППО збили український безпілотник над аеродромом, і падіння його уламків призвело до загибелі трьох військових.

Пізніше в цей же день росіяни з переляку збили над авіабазою власний винищувач, прийнявши його за український БПЛА.

Вибухи на аеродромах всередині росії можуть потенційно ускладнити кампанію ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи України, вважають західні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: