Стало відомо, скільки українських захисників перебувають у російському полоні

Читать на русском
Зокрема, ще близько 15 тисяч українських військових та цивільних вважаються зниклими безвісти.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Станом на п'ятницю, 30 грудня, у полоні російськийх окупантів перебувають понад 3 тисячі українських захисників. При цьому, близько 15 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими.

Про це Уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Альона Вербицька повідомляє в інтерв'ю німецькому RND.

Згідно з її словами, країна-агресор вказує, що у полоні перебувають 3392 українських захисників. Водночас, Вербицька зазначає, що близько 15 тисяч військових та цивільних вважаються зниклими.

«Ми не знаємо, що з ними сталося (зі зниклими). Чи є вони також російськими військовополоненими, чи були насильно вивезені з окупованих росією територій, чи, можливо, давно вбиті. Така невизначеність є особливо важкою для родичів», – сказала вона.

Стало відомо, скільки військових Україна повернула з російського полону за час війниЗа час повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося звільнити 1319 українських військових.

Як зазначається в інтерв'ю, росія продовжує систематично порушувати Женевську конвенцію і не допускає представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до військовополонених.

Нагадаємо, що 27 грудня, відбулася чергова передача тіл загиблих військових. Загалом за час війни Україні повернула вже понад 800 тіл убитих воїнів.

Напередодні стало відомо, що солдатів рф, які хочуть здатися в полон ЗСУ, залякують військовим трибуналом.

Також нагадаємо, що протягом кількох останніх днів українські захисники взяли на Луганщині в полон 52 російські військові. Вони стали частіше здаватися в полон.

За даними Генштабу, за тиждень українські військові просунулися на Луганщині на 2,5 км у напрямку тимчасово окупованої Кремінної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: