Рф не здатна протистояти загрозам та захищати свою територію – ISW

Читать на русском
Росія не може протистояти загрозам всередині своєї країни. Зокрема, неефективність ППО продемонстрували вибухи на аеродромі Енгельс.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Вибухи на російських військових об’єктах продемонстрували неефективність російської ППО та свідчать про те, що кремль не здатний протистояти загрозам.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Міністерство оборони Великої Британії заявило, що стає «все більш очевидним», як росія не здатна протистояти повітряним загрозам глибоко всередині», – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, вибухи на російському об’єкті в російському тилу посилять критику кремля з боку провоєнної спільноти. Низка блогерів вже почали ставити під сумнів правдивість доповідей міністерства оборони рф. Зокрема, вони висміюють владу.

Також росія відповіла на заяву Заходу щодо того, що у неї закінчуються запаси високоточних систем озброєнь на тлі масованого обстрілу території України. Там заявили, що ракети «Калібр» у них нібито ніколи не закінчаться.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Ключові висновки ISW:

  • Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров підтвердив, що його країна не готова до переговорів з Україною.

  • Начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що бойові дії зайшли у глухий кут.

  • Кремль маніпулює російським законодавством та надає державі більше повноважень з метою усунення інакомислення.

  • Українські захисники продовжили контрнаступ у районі Кремінної, а російські загарбники проводили обмежені контратаки по лінії Сватове-Кремінна.

  • Окупанти продовжували наступальні операції в районі Авдіївки, а також навколо Бахмута, де, ймовірно, прискорюється потенційна кульмінація російського наступу.

  • Росіяни продовжують оборону у Херсонській області.

  • Мобілізаційна робоча група кремля 29 грудня провела перше засідання – це майданчик, де критикують хід мобілізації в рф.

  • Російська окупаційна влада продовжує посилювати репресії з боку правоохоронних органів у спробах придушити партизанський тиск на окупованих територіях, які виявилися безуспішними.

Нагадаємо, у ніч проти 26 грудня на російському військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області пролунали вибухи. Як заявили в міноборони рф, сили ППО збили український безпілотник над аеродромом, і падіння його уламків призвело до загибелі трьох військових.

Вибухи на аеродромах усередині росії можуть потенційно ускладнити кампанію ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: