Війська рф масово тікають із Запорізької області, в розшуку понад 200 осіб – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти та найманці масово залишають місця несення служби на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. У розшуку перебувають понад 200 осіб.

Російські окупанти та найманці масово залишають місця несення служби на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. У розшуку перебувають понад 200 осіб.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в середу, 28 грудня.

Росіяни завдали двох авіаційних та двох ракетних ударів, а також здійснили більше десяти обстрілів із РСЗВ.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Окупанти продовжують вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському та намагаються покращити тактичне становище на Лиманському напрямках. На інших напрямках ворог обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують. На останньому під артилерійські та мінометні обстріли потрапили райони населених пунктів Ветеринарне, Огиреве, Гатище, Вовчанськ, Стариця, Дворічна, Новомлинськ Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках загарбники обстріляли райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Сіньківка, Ольшана, Куп'янськ, Кислівка та Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Майданчик, Краснопопівка та Діброва у Луганській області, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку під вогонь противника також потрапили райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, це - Спірне, Білогорівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Годинник Яр, Бахмут, Костянтинівка, Майорськ та Нью-Йорк у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку росіяни стріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах Бердичева, Авдіївки, Первомайського, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу ворога зазнали Времівка, Велика Новосілка, Вугледар та Пречистівка у Донецькій області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противники вогнем артилерії тероризували мешканців понад 25 населених пунктів. Серед них – Гуляйполе, Малинівка, Чарівне та Дорожнянка Запорізької області та Республіканець, Козаче та Львів у Херсонській області. Від ворожих обстрілів постраждала громадянська інфраструктура Антонівки Херсонської області та Херсон. Є постраждалі серед мирного населення.

Крім того, російські військові та найманці окупаційних військ масово залишають місця несення служби на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області. Для розшукових заходів у місто Приморськ направлено окремі підрозділи Росгвардії. За попередніми даними, в розшуку перебуває понад 200 осіб.

До того ж українська авіація протягом 28 грудня завдала чотирьох ударів по районах зосередження росіян, а підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, окупанти підірвали міст у Пологах Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: