САП скерувала до суду справу адвоката та помічника судді Одеського апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката та помічника одеського судді.

САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвокатки Анни Беліогло та помічника судді Одеського апеляційного суду Юрія Романенка. Їх підозрюють у шахрайстві, підбуренні до підкупу судді та зловживанні впливом.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«27 грудня 2022 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення адвоката з Одещини у підбурюванні до підкупу судді Одеського апеляційного суду та шахрайстві (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 369-2 та ч. 1 ст. 190 КК України), а також помічника судді апеляційного суду, який погодився отримати кошти за вплив на суддю (ч. 2 ст. 369-2 К України)», – інформує відомство.

Як відомо, ВАКС визначив заставу адвокатці Беліогло. Також на неї поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування чотирма особами.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: