Справа Одеського апеляційного суду: помічнику судді продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 січня строк дії обов'язків, покладених на помічника одного з суддів Одеського апеляційного суду Юрія Романенка. Його підозрюють у зловживанні впливом.

Таке рішення 28 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Романенку про підозру у зловживанні впливом. Пізніше йому обрали запобіжний захід у вигляді 37 215 грн застави. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з чотирма особами щодо обставин кримінального провадження. Прокурор САП просив продовжити строк цих обов'язків.

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Юрія Романенка – ред.) до 28 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Анну Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: