«Поблизу Кремінної та Сватового є певний успіх»: Гайдай розповів, як ЗСУ просуваються на Луганщині

Читать на русском
Сергій Гайдай заявив, що українські захисники потроху просуваються у Луганській області. Зокрема, є успіх поблизу Кремінної та Сватового.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Українські військові продовжують поступово просуватися у Луганській області. Зокрема, є позитивні результати неподалік Кремінної та Сватового.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

«Поблизу Кремінної та Сватового є певний успіх, вони (ЗСУ – ред.) потроху просуваються, але все одно кожен метр звільнення Луганської області дається дуже важко, бо вже нема ефекту несподіваності і окупанти підготувалися, побудували оборонні споруди, все замінували», – підкреслив він.

Бої на Луганщині: Гайдай спрогнозував, коли ЗСУ вийдуть на кордони до 24 лютогоУкраїнські військові на луганському напрямку до кінця зими можуть вийти на корднои фронту до повномасштабного вторгнення рф.

За його словами, російські окупанти стягнули велику кількість техніки. У них є план здійснити контрнаступ в напрямку Куп'янська, то в районі Сватового вони також накопичують особовий склад.

Гайдай додав, що Білогорівка зруйнована повністю. Наразі українські військові тримають оборону, однак росіяни майже цілодобового намагаються наступати.

Крім того, він зазначив, що ЗСУ вже знаходяться біля Кремінної.

«На Бахмутському напрямку росіяни влобову штурмують наші позиції, незважаючи на втрати, а між Сватовим, Кремінною та Старобільськом переважно сільська місцевість – окупантам у разі відступу між цими містами ніде буде окопуватися», – підсумував Гайдай.

Нагадаємо, раніше Гайдай заявив, що українські Сили оборони протягом грудня можуть визволити з російської окупації ще низку населених пунктів Луганської області.

Також російські загарбники та бойовики посилили мобілізацію на війну в окупованих регіонах Луганської області. Таким чином вони намагаються поповнити свій особовий склад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: