Сватове-Кремінна: в ISW розповіли про успіхи українських військових

Читать на русском
ЗСУ досягли великих успіхів на напрямі Сватове – Кремінна, зокрема, захопили російський опорний пункт біля Червонопопівки.

Українські війська досягли великих успіхів на напрямі Сватове-Кремінна Луганської області. Про вдалі атаки повідомляють численні російські джерела.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

За інформацією одного з російських військових блогерів, ЗСУ захопили російський опорний пункт біля Червонопопівки (приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної), де вони просувалися принаймні з 23 грудня.

Росіяни також стверджують, що українські сили перегруповуються та перекидають підкріплення з Харківської області для відновлення наступальних операцій на лінії Кремінна – Сватове. Однак підтверджень цьому поки що немає.

Аналітики зазначають, що українські сили, ймовірно, досягли більших успіхів на північному сході країни, ніж вони раніше оцінювали. Голова Харківської військової обладміністрації Олег Синєгубов заявив, що окупанти контролюють лише 1,6% території області.

ЗСУ, ймовірно, звільнили Дворічну, Новомлинськ та Тавільжанку на північному сході Харківської області та Коломийчиху на Луганщині.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай пояснив стратегічну важливість деокупації Кремінної.

Окупанти намагаються утримати контроль над Кремінною, у районі міста йдуть важкі бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: