САП скерувала до суду справу нардепа СН Пашковського

Читать на русском
Антикорупційний прокурор склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного члена українського парламенту від пропрезидентської сили.
Максим Пашковський

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України, який незадекларував орендовану квартиру на Печерську в Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами НАЗК та результатами дізнання детективів НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата, який обвинувачується в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – інформує відомство.

Як стверджує прокуратура, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Максима Пашковського.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: