Силовики рф та ІТ-сектор: стало відомо, кого внесли до нового пакету санкцій на розгляд РНБО

Читать на русском
До нового санкційного пакету для розгляду РНБО увійшли російські силовики та представники ІТ-сектору.

До нового санкційного пакету, який буде направлено на розгляд РНБО, увійшли російські силовики та представники ІТ-сектору, які прямо чи опосередковано причетні до злочинів проти України.

Про це повідомили у Мінекономіки у понеділок, 26 грудня.

РНБО ввела санкції проти 7 представників УПЦ МПРНБО запровадила, а президент Володимир Зеленський указом ввів у дію санкції проти семи представників УПЦ МП.

У рамках посилення санкційного тиску на державу-терориста та осіб, які підтримують або сприяють агресії росії проти України, Міжвідомча робоча група рекомендувала передати на розгляд РНБО пропозиції щодо прийняття санкцій проти понад 1300 представників силових органів рф.

Зокрема, ФСБ, служби зовнішньої розвідки, нацгвардії росії, міністерства внутрішніх справ, судової влади, тобто проти осіб, які безпосередньо причетні до злочинів в Україні та проти України.

«Також рекомендовано направити в РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери росії. Це виробники програмного забезпечення чи обладнання, компанії та особи, пов'язані із соцмережами, різними платформами, які режим путіна використовує для пропаганди тощо», – зазначила перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо обмежувальних заходів проти УПЦ МП.

Також повідомлялося, що РНБО може запровадити санкції проти російського духовенства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: