Російські кораблі-ракетоносії маневрують у Чорному морі – Гуменюк

Читать на русском
Зберігається загроза ракетного удару росії з Чорного моря. Ворожі ракетоносії наразі маневрують.

Зберігається загроза ракетного удару рф з Чорного моря. Ворожі ракетоносії маневрують, один із них зайшов до пункту базування.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у понеділок, 26 грудня.

Почався технічний голод: глава ГУР розповів про проблеми рф з ракетами та снарядамиЗа словами Буданова, російській армії не вистачає снарядів до артилерії та танків. А запасу ракет вистачить ще на два-три обстріли.

«Очевидно, що вони (окупанти – ред.) до чогось готуються. Але зараз вони маневрують, і вже один із ракетоносіїв зайшов до пункту базування. Зараз у морі – один надводний, два підводні ракетоносії, що загалом становить 16 ракет типу «Калібр» у готовності до використання», – зазначила вона.

Гуменюк попередила, що зберігається загроза ракетного удару, оскільки для ворога повернути на чергування ракетоносій – справа кількох годин.

«Це дві-три години часу. І пам'ятаємо про те, що у них є таке тяжіння до повторення більш менш значущих для них операцій. Тому, якщо згадати про 5 грудня, як вони готувалися до масованого ракетного удару, коли виводили й ракетоносії у море, піднімали стратегічну та тактичну авіацію – у принципі все дуже схоже», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, у росії залишилося ракет ще на два-три масованих обстріли.

На інфографіці можна побачити порівняння останніх ракетних атак рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: