НАБУ проводить обшуки в голови Дніпропетровської ОВА Резніченка – ЗМІ

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку проводять низку слідчих дій у межах справи про ремонт та будівництво доріг на Дніпропетровщині.
Валентин Резніченко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка у межах справи, пов'язаної із «Великим будівництвом» у регіоні.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» та джерела «Слово і діло».

Згідно з даними, обшуки почалися вранці 26 грудня. Детективи проводять слідчі дії безпосередньо у приміщенні Дніпропетровської ОВА та службовому кабінеті Резніченка. Також слідчі дії тривають у Департаменті житлово-комунального господарства Дніпропетровської ОВА, який є відповідальним за закупівлі в межах будівництва і реконструкції доріг та низці інших департаментів ОВА.

Крім цього, як стверджують «Схеми», обшуки провели у підрядників Дніпропетровської ОВА, зокрема, у приміщеннях фірми «Будінвестінжиніринг», на виробничих підприємствах та у пов'язаних осіб компанії.

Раніше журналісти «Схем» оприлюднили розслідування про зв'язок між Резніченком і компанією, на яку Дніпропетровська ОВА з березня спрямувала вже 1,5 млрд бюджетних гривень на відбудову доріг в області. Вказана фірма пов'язана з дівчиною Резніченка Яною Хлантою. Після чого САП порушила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)».

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у кабінеті міського голови Одеси Геннадія Труханова. Раніше детективи також обшукували близьких осіб до народного депутата Андрія Деркача.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: