ЗСУ відбили атаки в районі 16 населених пунктів, у окупантів великі втрати – зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові відбили атаки окупантів у районі 16 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях.
Радіо Свобода

Сили оборони України відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Підгороднє, Бахмут, Курдюмівка, Майорськ, Водяне, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Противник за добу завдав одного авіаційного та 5 ракетних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ворог зберігає військову присутність уздовж державного кордону, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

На Сіверському, Слобожанському, Новопавлівському, Херсонському напрямках зафіксовано мінометні та артилерійські обстріли.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог завдав вогневого ураження по районах понад 25 населених пунктів.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник обстріляв позиції наших військ у районах понад 20 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку обстріляно райони понад 25 населених пунктів.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують зазнавати втрат: «Так, у місті Старобільськ Луганської області, у обладнаний окупантами військовий шпиталь, за останній час доставлено близько 50 важкопоранених військовослужбовців ворога. У місті Горлівка Донецької області, через нестачу донорської крові, всіх працівників медичних установ зобов’язали здавати кров відповідно до складеного графіку».

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ окупантів. А наші ракетники і артилеристи уразили 9 пунктів управління, 2 райони зосередження живої сили та 2 інші важливі об’єкти противника.

Нагадаємо, у районі Сватово – Кремінна Луганської області продовжуються позиційні бої.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що українські військові наближаються до Сватового. Із міста вже виїхала окупаційна адміністрація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: