Збільшилася кількість українських дітей, які постраждали через агресію рф

Читать на русском
За минулу добу внаслідок збройної агресії російської федерації в Україні зросла кількість поранених дітей.

За минулу добу, 23 грудня, внаслідок збройної агресії російської федерації в Україні зросла кількість поранених дітей – через обстріл Херсона 5-річна дівчинка отримала поранення.

Про це прес-служба Офісу генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Як зазначається, згідно з даними ювенальних прокурорів, 450 дітей загинули внаслідок збройної агресії рф в Україні, понад 1318 дітей – постраждали.

«Станом на ранок 24 грудня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося – 450. Зросла кількість поранених – 868… 23 грудня внаслідок обстрілу ворогом міста Херсон отримала поранення 5-річна дівчинка», – йдеться в повідомленні.

В Україну повернули трьох дітей, депортованих окупантамиЇх депортували з Харківської області в серпні і відправили до дитячого табору у російському Геленджику.

Уточнюється, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених і звільнених територіях.

«Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 428, Харківській – 267, Київській – 117, Миколаївській – 81, Запорізькій – 80, Херсонській – 75, Чернігівській – 68, Луганській – 65, Дніпропетровській – 40», – додається в повідомленні.

При цьому, через бомбардування та обстріли збройними силами росії пошкоджено 3126 закладів освіти, з них 337 зруйновано повністю.

Нагадаємо, що загарбники із Запоріжжя до рф на «новорічні свята» вивезли близько 200 дітей.

Раніше ми повідомляли, що в Україні станом на середу, 21 грудня, 332 дитини вважаються безвісти зниклими з початку повномасштабної війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: