Жертвами російської агресії в Україні стали вже 450 дітей

Читать на русском
В Україні на сьогодні 450 дітей загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ.

В Україні на сьогодні 450 дітей загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

На деокупованих територіях вперше виявили камеру тортур для дітей – омбудсменВ Україні вперше зафіксовано факт тортур дітей російськими військовими. У Херсоні виявили дитячу камеру.

«Станом на ранок 17 грудня 2022 року понад 1313 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 450 дітей загинули та понад 863 отримали поранення різного ступеня тяжкості», – сказано в повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 428, Харківській – 267, Київській – 117, Миколаївській – 80, Запорізькій – 78, Херсонській – 74, Чернігівській – 68, Луганській – 65, Дніпропетровській – 39.

Ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота щодо їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, 16 грудня внаслідок влучання ворожої ракети у житловий будинок у Кривому Розі загинула півторарічна дитина. Ще четверо дітей віком від 3 до 10 років отримали поранення.

Тим часом втрати армії рф з початку повномасштабного вторгнення досягли 97 690 військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: