До України повернули двох дітей, яких утримували на окупованій території та в рф

Читать на русском
Додому в Україну повернули ще двох дітей, яких російські загарбники утримували на тимчасово окупованих територіях і в рф.
Мінреінтеграції

Додому в Україну повернули ще двох дітей, яких російські загарбники утримували на тимчасово окупованих територіях і в рф.

Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами відомства, за повернення 11-річного Марка та 18-річного Данила боролися майже два місяці. Ще 17 жовтня їхня мама Юлія звернулася до Мінреінтеграції з проханням допомогти евакуювати Марка з тимчасово окупованого Тореза на Донеччині, а Данила – з росії.

«Юлія – уродженка Тореза, тривалий час була бранкою російських загарбників. Її вдалося звільнити у результаті безпрецедентного «жіночого обміну», коли в Україну повернулися відразу 108 полонянок кремля», – зазначають у повідомленні.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

Щойно опинившись у вільній Україні, Юлія звернулася з проханням повернути її синів і з того моменту почалась довга та складна робота. І сьогодні, 17 грудня, нарешті Марк і Данило повернулися в Україну.

У Мінреінтеграції нагадали, що за сприяння міністерства в Україну з ТОТ і рф вже вдалося повернути понад сто дітей.

Нагадаємо, російські окупанти вивезли на територію рф 40 дітей з тимчасово окупованої території Луганської області.

Раніше повідомляли, що українських підлітків вивозять із захопленої Луганської області до росії. Далі їх відправляють до Чечні для «патріотичного виховання».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: