Росіяни збільшили кількість бойових кораблів в Чорному морі – деталі

Читать на русском
В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 11 ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет Калібр загальний залп - 20 ракет.
Getty Images

Станом на сьогодні, 24 грудня, країна-агресор вивела в Чорне море на бойове чергування три кораблі, здатних нести крилаті ракети «Калібр». Їх загальний залп складає 20 ракет.

Про це повідомляють ВМС ЗСУ на Facebook-сторінці.

«В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 11 ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет «Калібр» загальний залп - 20 ракет», - йдеться в повідомленні.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

Як зазначається, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 2 кораблів.

Відомо, що разом з тим в Середземному морі - зафіксовано 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», їх загальний залп - 72 ракети.

«За добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря - 30 суден, з них 2 судна рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря - 25 суден, з них 10 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор», - повідомили у ВМС.

Нагадаємо, як вважає секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, у росії залишилося запасів ракет максимум на три-чотири атаки. Але після цього вони залишаться зовсім без ракет, що неприпустимо.

При цьому, на думку експертів, росія може виробляти високоточні ракети, незважаючи на західні санкції.

Сьогодні російські військові обстріляли центр Херсона. П’ятеро мирних мешканців загинули, ще 20 людей отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: