Суд продовжив розслідування справи про понад 8 млн грн збитків «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 18 лютого строку досудового розслідування у кримінальному провадження про завдання 8,25 млн грн збитків ПАТ «Центренерго».

Таке рішення 15 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52022000000000399 від 06.12.2022 за підозрою (чотирьох осіб – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України – до п'яти місяців, тобто до 18.02.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визначив директтору ТОВ «Юнайтед Енерджі» 2,08 млн грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись поза межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин, які розслідуються у даному кримінальному провадженні та викладених у повідомленні про підозру зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: