Колишньому члену «Центренерго» продовжили обов'язки на два місяці

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Ярослава Громка. Його підозрюють у причетності до зловживань на 8,25 млн грн.

Таке рішення 21 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив Громку запобіжний захід у понад 3,7 млн грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії наступних обов`язків покладених на (Ярослава Громка – ред.) у зв'язку із застосуванням до нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - до 21 січня 2023 року включно, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 20 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексчленам правління ПАТ «Центренерго», чинному начальнику одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директору приватного підприємства «Юнайтед Енерджі».

Як встановило слідство, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: