В енергосистемі України дещо зменшився дефіцит потужності – «Укренерго»

Читать на русском
Станом на ранок п’ятниці, 23 грудня, в Україні дещо зменшився дефіцит потужності в енергосистемі, однак й надалі залишається суттєвим.
Укрінформ

Станом на ранок п’ятниці, 23 грудня, в Україні дещо зменшився дефіцит потужності в енергосистемі, однак й надалі залишається суттєвим.

Про це пише «Укренерго» в Telegram.

«На ранок 23 грудня дефіцит потужності в енергосистемі дещо зменшився, але залишається суттєвим. Працюють усі види генерації. Вийшов на номінальну потужність енергоблок, який вчора був підключений до енергосистеми», – йдеться в повідомленні.

Скільки днів Україна може пробути у повному блекауті: Шмигаль озвучив розрахунки найгіршого сценаріюВихід із можливого повного блекауту в Україні займатиме від семи до десяти днів. Це попередній розрахунок.

В передачі електроенергії й надалі зберігаються певні обмеження внаслідок пошкоджень магістральних мереж російськими атаками. Через це всі до усіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призведе до аварійних обмежень.

На сході внаслідок обстрілів загарбників у прифронтових районах є пошкодження в електромережах. Ремонтуватимуть їх тоді, коли на це дадуть дозвіл військові.

«Ремонти на об’єктах енергетичної інфраструктури продовжуються цілодобово, однак через складність пошкоджень – відновлення вимагає значного часу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, станом на ранок 23 грудня у всі райони Києва подається вода та тепло. Але столиця все ще живе в режимі аварійних відключень електроенергії.

За словами міністра Германа Галущенка, остання атака на енергетичну інфраструктуру Києва та області призвела до суттєвих пошкоджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: