Шойгу інспектував «передові позиції військ рф в Україні» за 85 кілометрів від лінії фронту – ЗМІ

Читать на русском
У міноборони рф заявили, що Шойгу інспектував передові позиції російських військ в Україні. Але насправді відео було знято більш як за 80 кілометрів від лінії фронту.

Міністерство оборони росії 18 грудня опублікувало відео «робочої поїздки» Сергія Шойгу до району бойових дій в Україні. Повідомлялося, що міністр нібито відвідав «передові позиції російських військ», але насправді він знаходився за 85 кілометрів від лінії фронту.

Про це повідомляють «Радіо Свобода» та проєкт GeoConfirmed.

Міноборони рф писало, що Шойгу «здійснив обліт районів дислокації військ та перевірив передові позиції російських підрозділів у зоні «спеціальної військової операції».

На відео видно окопи, які Шойгу оглядає з ілюмінатора гелікоптера. Проєкту вдалося геолокувати місце, над яким пролітав міністр оборони росії. Виявилося, що воно розташоване в окупованому Криму, в районі населеного пункту Армянськ, за 80 кілометрів від найближчих українських позицій.

Нагадаємо, після цієї поїздки в Інституті вивчення війни заявили, що Шойгу, ймовірно, намагається зміцнити свою репутацію ефективного воєнного начальника. Аналітики також вважають, що військово-політичне керівництво росії зосередилося на підготовці нового наступу на Україну.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний припускав, що наступ може відбутися вже у лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: