5 років колонії: ВАКС підтвердив вирок закарпатському судді

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без задоволення скаргу на вирок служителю Феміди із Закарпатської області. Він сидітиме в колонії.
Антон Гайдурфото: «Слово і діло»

Верховний суд залишив без змін вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили суддю Міжгірського районного суду Закарпатської області Антона Гайдура.

Таке рішення 6 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Вирок Вищого антикорупційного суду від 22 березня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 31 травня 2022 року щодо (Антона Гайдура – ред.) залишити без зміни, а касаційні скарги (Антона Гайдура – ред.) та його захисників - без задоволення», – йдеться в рішенні.

22 березня Вищий антикорупційний суд визнав Гайдура винним в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років та забороною обіймати певні посади протягом 3 років із конфіскацією всього належного йому майна.

Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін. Наразі Гайдур уже відбуває покарання. Водночас у Касаційному кримінальному суді слухається скарга на вирок судді.

Нагадаємо, Гайдура було викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень неправомірної вигоди детективами Національного антикорупційного бюро спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідством встановлено, що служитель Феміди висловив прохання надати та одержав указану суму коштів від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: