Соціологи з'ясували, скільки українців підтримують перенесення дати святкування Різдва

Читать на русском

Ідею перенесення святкування Різдва на 25 грудня підтримують 44 відсотки українців. Більше половини українців святкуватимуть Різдво 7 січня.

В Україні за рік побільшало громадян, які підтримують ідею перенесення святкування Різдва на 25 грудня – з 26% до 44%. Проти перенесення 31% опитаних (торік було 58%).

Такими є дані опитування групи «Рейтинг».

Індекс куті: як змінювалася вартість головної різдвяної стравиРіздвяна кутя у 2022 році коштуватиме 57,51 грн. Порівняно з 2017 роком вартість зросла на 10 гривень.

Ще 23% опитаних заявили, що їм це питання байдуже. Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва серед мешканців заходу та Києва. Крім того, спостерігається значна підтримка ідеї серед греко-католиків, а серед парафіян ПЦУ – майже половина (46%). Серед жителів півдня та сходу відносна більшість не підтримує ідею перенесення дати святкування Різдва.

Опитування також показало, що за рік зросла кількість українців, які святкують Різдво лише 25 грудня (з 4% до 11%) та тих, хто відзначає його в обидві дати (з 18% до 25%).

55% українців святкуватимуть Різдво 7 січня (2021 – 71%). Взагалі не святкую Різдво 8% опитаних.

Нагадаємо, минулого року предстоятель ПЦУ Єпіфаній припустив, що українці протягом наступного десятиліття можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.

Чи матимуть українці додаткові вихідні на новорічно-різдвяні свята, читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: