Британські розвідники розповіли, чому окупанти почали запускати «шахеди» з Краснодарського краю

Читать на русском
Росія занепокоєна вразливістю Криму, тому перенесла місце запуску іранських дронів до Краснодарського краю.
Getty Images

Росія занепокоєна вразливістю Криму, тому перенесла місце запуску іранських дронів до Краснодарського краю.

Про це повідомляє Міноборони Великобританії в Twitter.

Російські окупанти зазвичай запускали іранські дрони Shahed з території Криму. Проте під час останніх атак безпілотники летіли з Краснодарського краю рф.

«В останні дні активізувалася кампанія росії щодо далекобійних ударів по критично важливій національній інфраструктурі України. Хвиля ударів в основному складалася з крилатих ракет повітряного та морського запуску, але майже напевно в них також брали участь надані Іраном БПЛА, які запускалися з Краснодарського краю рф. Раніше ці БПЛА запускалися здебільшого з території окупованого Криму», – йдеться в повідомленні.

За думкою британської розвідки, загарбники бояться уразливості окупованого півострова. Перенесення запуску безпілотників також може бути пов'язано зі зручністю поповнення запасів із ймовірного пункту прибуття зброї до росії – Астрахані.

Нагадаємо, вранці 16 грудня росія випустила 76 ракет по об'єктах критичної інфраструктури України. З них 60 знищено. Під час атаки у повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет. Майже всі з них збила ППО.

Як зазначили у Міноборони, росія вдається до масованих ударів по території України, оскільки сподівається змінити хід війни на свою користь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: