Верховний суд підтвердив вирок ексзалізничнику: 4 роки ув'язнення

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для скасування вироку засудженому експосадовцю. Він має декілька років пробути в колонії.

Верховний суд залишив без змін вирок, яким до 4 років позбавлення волі засудили колишнього директора ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» Олександра Скорика за зловживання службовим становищем.

Таке рішення 16 листопада ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 червня 2021 року антикорупційний суд визнав Скорика винним у зловживанні службовим становищем і призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 17 000 грн. Пізніше апеляційна палата ще зобов'язала засудженого відшкодувати збитки. Втім на ці рішення сторона захисту подала касаційні скарги.

«Касаційні скарги засудженого (Олександра Скорика – ред.) та його захисників залишити без задоволення, а вирок Вищого антикорупційного суду від 7 червня 2021 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 8 листопада 2021 року щодо (Олександра Скорика – ред.) - без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, впродовж 2016-2017 років в. о. голови правління Скорик, всупереч вимогам законодавства, уклав завідомо невигідні для ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» договори страхування. Під час їх укладення були порушені вимоги п. 13 постанови Кабінету міністрів України №1673 від 29.11.2006 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів», а також ст.75, 89 Господарського кодексу України. Крім того, договори фактично не виконувалися. В результаті таких дій, як встановило слідство, держпідприємству завдано 8,8 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: