ВАКС продовжив розслідування справи посадовців Держпродспоживслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 лютого строки розслідування кримінального провадження за підозрою топ-керівників Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у розтраті 2,31 млн грн.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021000000001175 від 27.05.2021 за підозрою (шести осіб – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, до семи місяців, тобто до 14.02.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генпрокуратура та Державне бюро розслідувань повідомили про підозру топ-керівника Дежрпродспоживслужби. За версією слідства, радник голови Держпродспоживслужби, перебуваючи у злочинній змові з завідувачем сектору державних закупівель Держпродспоживслужби, директором Департаменту управління фінансами та економічної діяльності Держпродспоживслужби, заступником голови Держпродспоживслужби та виконувачем обов'язків директора ДП «Держреєстри України» розробили злочинний план з метою заволодіння державними коштами.

Йшлося про тендер із закупівлі послуг з розробки бази даних електронного державного реєстру кормових добавок Держпродспоживслужби, який виграла заздалегідь визначена компанія ТОВ «Пієм Партнерс», яка була підконтрольна в.о. директора ДП «Держреєстри України».

Наразі цю посаду обіймає Даніл Ковдря. Наприкінці 2021 року програмне забезпечення на майже 2,5 млн грн було замовлене, але фактично ніхто нічого не збирався робити, оскільки аналогічна за функціями програма вже працювала у Держпродспоживслужбі. Підозрювані вже встигли підготувати підроблені документи про виконання робіт та перерахували кошти на рахунок підрядника. Однак, гроші були заарештовані. Пізніше цю справу відправили до НАБУ і САП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: