Окупанти проводять штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Читать на русском
Окупанти проводять штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Щоб покращити своє становище на низці інших напрямків, ворог намагається нарощувати угруповання.

Окупанти проводять штурми на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Щоб покращити своє становище на низці інших напрямків, ворог намагається нарощувати угруповання.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у четвер, 15 грудня.

«Противник й надалі зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Намагається покращити тактичне становище на Лиманському напрямі, а на Куп'янському та Запорізькому нарощує угруповання», - зазначає Генштаб.

Херсон через ворожі обстріли залишився повністю знеструмленийХерсон у четвер, 15 грудня, залишився без світла. Окупанти не припиняють обстрілювати місто.

Протягом доби росіяни завдали 2 ракетних ударів, а також понад 5 обстрілів з РСЗВ, внаслідок чого постраждала цивільна інфраструктура Нікополя та Херсона. Також є загиблі серед мирних мешканців.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Продовжується нарощування авіаційного угруповання та підрозділів збройних сил Росії біля республіки Білорусь.

На Слобожанському напрямку ворог здійснив танкові та артилерійські обстріли в районах населених пунктів Висока Яруга, Мороховець, Стариця, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку вогневу поразку зазнали райони населених пунктів Ольшана, Кислівка, Котлярівка, Берестове, Первомайське Харківської області та Стельмахівка та М'ясожарівка у Луганській області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Макіївки та Червонопопівки Луганської області та Торського та Ведмежого Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли, зокрема, в районах Верхньокам'янського, Спірного, Білогорівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Андріївки, Курдюмівки, Озаранівки, Північного та Досвідченого Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти намагалися вразити позиції наших військ поблизу Авдіївки, Першотравневого, Невельського, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує обстрілювати позиції наших військ та громадянську інфраструктуру вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема районів населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Оріхів та Степове – Запорізької; Нікополь у Дніпропетровській та Новотягинці, Іванівці, Токарівці, Херсоні, Інгулець та Білозерка Херсонської області.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, 13 грудня, в районах населених пунктів Токмак, Пологи та Бердянська Запорізької області Сили оборони знищили два склади боєприпасів ворога, дві артилерійські системи з боєкомплектом, а також шість одиниць військової техніки різного типу. Понад 200 військовослужбовців противника зазнали поранень», - пише пресслужба.

Через переповнені лікувальні заклади та морги в Маріуполі, ворог почав перевозити трупи та евакуювати поранених до Криму.

Також протягом доби авіація ЗСУ завдала 11 ударів по районах особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Як зазначає Генштаб, наші артилеристи вразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження особового складу ворога, а також склад паливно-мастильних матеріалів.

Підраховано, скільки генералів звільнили із ЗСУ від початку війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: