ЗСУ вдарили по військах рф в Запорізькій області, знищено ворожу техніку – Генштаб

Читать на русском
У середу, 14 грудня, ЗСУ вдарили по окупантах у Запорізькій області, їм вдалося знищити ворожу техніку. Окрім цього, українська авіація обстріляла ворожі ЗРК

У середу, 14 грудня, ЗСУ вдарили по окупантах у Запорізькій області, їм вдалося знищити ворожу техніку. Окрім цього, українська авіація обстріляла ворожі ЗРК.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

За даними українського військового командування, росіяни зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також намагаються покращити своє тактичне становище на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Системи ППО SAMP-T: що про них відомо та як ці комплекси можуть захистити УкраїнуПро те, що таке італо-французька система ППО SAMP-T, що про неї відомо і як вона допоможе Україні захистити небо – в матеріалі Слово і діло

«Підтверджено вогневе ураження 12 грудня поточного року району зосередження загарбників біля Вербового Запорізької області. Знищено до 10 одиниць озброєння та військової техніки різного типу, втрати серед військовослужбовців противника уточнюються», - наголошують у Генштабі.

При цьому авіація завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів окупантів. Ракетні війська та артилерія обстріляли два пункти управління та вісім районів зосередження особового складу противника.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках солдати росії обстріляли райони населених пунктів Леонівка, Бучки та Гай Чернігівської області; Середина-Буда та Кучерівка у Сумській області та Глибоке, Стариця, Новомлинськ та Дворічна у Харківській області. Також ворог використовував ударний БПЛА біля Кіндратівки Сумської області.

На Куп'янському напрямку танки, міномети, ствольна та реактивна артилерія обстріляли позиції ЗСУ в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки у Луганській області.

На Лиманському напрямку від ударів окупантів постраждали райони Майданчика, Невського, Червонопопівки Луганської області та Діброви та Григорівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська росії здійснили обстріли, зокрема, по районах населених пунктів Андріївка, Благодатне, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Діліївка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області. Нанесли авіаудар неподалік від Ступочки.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ біля Невельського, Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку росіяни вогнем накрили позиції захисників України біля Вугледара, Новоукраїнки, Пречистівки, Великої Новосілки та Ненудного Донецької області. На Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти продовжили завдавати ударів по цивільній інфраструктурі населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро.

Нагадаємо, ввечері 14 грудня війська росії атакували Одеську область безпілотниками, працювали сили ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: