Росіяни зазнають втрат під Кремінною, а ЗСУ атакували пункти управління ворога – Генштаб

Читать на русском
Росіяни продовжують зазнавати втрат під Кремінною на Луганщині в живій силі, а ЗСУ атакували два пункти управління окупантів.

Росіяни продовжують зазнавати втрат під Кремінною на Луганщині в живій силі, а ЗСУ атакували два пункти управління окупантів.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. На інших напрямках ворог намагається стримувати дії підрозділів сил оборони України.

Протягом доби окупанти завдали 6 ракетних ударів, 4 з яких – по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, а також здійснили обстріли із реактивних систем залпового вогню Херсона.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Республіки Білорусь та рф продовжують перебувати у прикордонних з Україною районах. За добу ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли в районах населених пунктів Середина-Буда та Рясне Сумської області, а також Стрілка, Стариця, Огурцове, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Чавунівка, Амбарне, Дворічна та Кам'янка Харківської області.

На Куп'янському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали райони Тернів, Ямполівки та Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами майже двадцяти населених пунктів. Зокрема, це Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Часов Яр та Дружба на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Залізне, Нью-Йорк, Бердичі, Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку обстріляно райони Вугледара, Богоявленки, Новоукраїнки та Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав вогневого ураження по Времівці на Донеччині та Зеленому Полю, Новополі, Новодарівці, Малинівці, Гуляйполі, Дорожнянці, Гуляйпілському, Чарівному, Білогір'ю, Малій Токмачці та Оріхову Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії населених пунктів Херсонської області та міста Херсон, загинули серед мирного населення, постраждала цивільна інфраструктура.

У рф ще є запас на три-п'ять хвиль ракетних ударів по Україні – розвідкаКраїна-агресора все ще має запас на здійснення трьох-п'яти хвиль ракетних ударів по території України.

Російські окупанти продовжують грабувати об'єкти цивільної інфраструктури на тимчасово захопленій території Херсонської області. Так, на 11 грудня поточного року із населеного пункту Рубанівка було вивезено обладнання місцевих сільськогосподарських підприємств.

У Міжводному та Чорноморському, що в Криму, російська окупаційна влада активізувала адміністративно-поліцейські та контррозвідувальні заходи.

Противник продовжує зазнавати втрат. У місцевій лікарні Кремінної Луганської області перебуває понад 100 військовослужбовців супротивника з пораненнями різного ступеня важкості.

Від метою заповнення втрат у живій силі та доукомплектування підрозділів 1 армійського корпусу з мобілізації призивають жінок. 28 осіб жіночої статі вже призвані та направлені на підготовку Калінінським районним військовим комісаріатом Донецька.

Авіація сил оборони протягом поточної доби завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. Українські ракетники та артилеристи вразили 2 пункти управління та 4 райони зосередження особового складу окупантів.

Зазначимо, за словами Сергія Гайдая, військових рф кидають у лісосмуги на Луганщині без боєкомплекту та їжі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: