НАБУ і САП просять продовжити арешт екснардепа Микитася

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку подали клопотання про продовження строку тримання під вартою колишнього члена парламенту.
Максим Микитасьфото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура просять продовжити арешт колишнього народного депутата Максима Микитася ще на два місяці. Його підозрюють у спробі підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 12 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Слідчий суддя ВАКС, за участі секретаря судового засідання в порядку підготовки до розгляду клопотання детектива НАБУ, погоджене із прокурором САП, про продовження строку тримання під вартою (Максима Микитася – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, у кримінальному провадженні № 52022000000000242 від 05.09.2022», – ідеться в рішенні.

Суддя вирішив провести засідання шляхом відеоконференції з приміщенням у слідчому ізоляторі. Засідання заплановане на сьогодні, 14 грудня.

Нагадаємо, ВАКС заарештував екснардепа Микитася з альтернативою 260 млн грн застави. Щоправда АП ВАКС пізніше зменшила заставу до 100 млн грн, залишивши підозрюваного під вартою.

Раніше НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова. За даними слідства, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: