Погрози українським посольствам: у МЗС розповіли про перебіг розслідування

Читать на русском
Небезпечні пакети в українських посольствах із очима тварин. Ведеться розслідування та є певні зрушення.

На сьогодні вже зафіксовано наявність 28 «окривавлених пакетів», які українські дипустанови отримали у різних європейських країнах. Ведеться розслідування та є певні зрушення.

Про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в ефірі телемарафону у вівторок, 13 грудня.

До посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок – МЗСПосольство України в Греції отримало закривавлений пакунок. Адреса відправника така сама, як і на інших конвертах, раніше відправлених до посольств та консульств України.

«Слідство триває на кількох рівнях одночасно. Якщо ми говоримо безпосередньо про «окривавлені пакети», то їх уже зафіксовано 28 у різних європейських країнах. Ведеться слідство на рівні країн, де було виявлено подібні конверти. Також триває слідство на рівні компетентних органів в Україні. І також ведеться розслідування в Німеччині, звідки адреса, вказана на конвертах. Є певні зрушення у розслідуванні. Але мені не хотілося б їх зараз розголошувати, оскільки слідство ще триває», – сказав Ніколенко.

Нагадаємо, 2 листопада до посольств та консульств України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Чехії надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин.

У грудні такі ж небезпечні пакунки отримали дипломатичні представництва України у Данії та Румунії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: