Війська рф намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі та атакують із РСЗВ – Генштаб

Читать на русском
Війська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також активно обстрілюють населені пункти України з РСЗВ.

Війська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, а також активно обстрілюють населені пункти України з РСЗВ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу 11 грудня.

Протягом доби росіяни завдали п'яти авіаційних ударів та здійснили понад 40 обстрілів із РСЗВ.

У Генштабі оновили дані про втрати росії на війніВ керівництві українськими силами оборони повідомили про чергові втрати російської армії окупантів в Україна за останню добу.

На Волинському та Поліському напрямках істотних змін немає, ознаки формування наступальних угруповань не зафіксовані.

На Слобожанському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Стрілечтя, Червоне, Стариця, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Амбарне, Дворичанське, Фіголовка, Дворічна та Куп'янськ Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках загарбники завдали вогняного ураженні неподалік від населених пунктів Макіївка, Майданчик, Невське та Краснопопівка Луганської області та Терни, Колодязі, Зарічне, Діброва та Яківна в Харківській області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни продовжують здіснювати спроби прориву оборони українських військ. Вогню з танків та артилерії зазнали райони 26 населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Васюківка, Соледар, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Авдіївка, Дослідне, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області. Також окупанти завдали авіаудару поблизу Клищіївки.

На Новопавлівському напрямку окупанти обороняються та обстрілюють позиції українських бійців з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Велика Новосілка, Золота Нива, Павлівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожих обстрілів постраждали Времівка Донецької області та Темування, Ольговське, Гуляйполе, Дорожнянка, Оріхове, Новоандріївка, Щербаки, Лобкове та Плавні у Запорізькій області.

На Херсонському напрямку противник обстріляв, зокрема, Гаврилівку, Дудчани, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Іванівку, Зеленівку, Інженерне, Антонівку, Дніпровське та Херсон.

Українська авіація протягом 11 грудня завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 7 пунктів управління, 10 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та боєприпасів росіян.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині пролунав вибух у штабі «вагнерівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: