Намагаються посіяти паніку: кремль поширює фейк про погіршення якості води в Україні

Читать на русском
Ворожі Телеграм-канали поширюють фейкову інформацію про падіння якості водопровідної води в Україні.
pixabay

Ворожі Телеграм-канали поширюють фейкову інформацію про падіння якості водопровідної води в Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони у Telegram.

Кремль поширює меседж про нібито падіння якості водопровідної води в Україні, користування якою може призвести до епідемій. В Центрі наголошують, що це свідома дезінформація, якою ворог намагається спровокувати паніку серед населення та посіяти зневіру у спроможність влади забезпечити населення якісною питною водою.

Насправді проведені Міністерством охорони здоров'я за 9 місяців цього року майже 400 тисяч досліджень питної води централізованого водопостачання за мікробіологічними та 670 тисяч за санітарно-хімічними показниками не виявили жодних відхилень від санітарних норм.

«Обласними центрами контролю та профілактики хвороб МОЗ України за поточний рік не зафіксовано жодного спалаху, пов’язаного зі вживанням водопровідної води», – наголошують у повідомленні.

В РНБО додають, що жителі можуть без ризиків користуватись централізованим водопостачанням, зокрема, і на деокупованих територіях.

Раніше повідомляли, що фейкові листи із пропозицією за грошову винагороду приєднатися до іноземного легіону в Україні почали надходити громадянам Німеччини нібито від імені генерального консульства України.

Також розповідали, що СБУ затримала в Україні іноземного блогера, який працював на російський пропагандистський телеканал russia today та розповсюджував у ЄС фейки про війну Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: