Рф незаконно утримує понад 140 українських політв’язнів – МЗС

Читать на русском
Країна-агресор росія незаконно утримує понад 140 українських в'язнів. Також окупанти винесли вироки кримським політв’язням на понад 1300 років.
Ілюстративне фотоФото – Армія Inform

У четвер, 8 грудня, у Міністерстві закордонних справ відбулося засідання Платформи міжнародної дії зі звільнення рф українських політв’язнів.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Перша заступниця глави МЗС Еміне Джапарова заявила, що наразі понад 140 громадян України є незаконно заарештованими росією за політично мотивованими звинуваченнями. Водночас ця кількість продовжує зростати.

Стало відомо, скільки військових Україна повернула з російського полону за час війниЗа час повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося звільнити 1319 українських військових.

Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення в Україну окупанти винесли вироки кримським політв’язням, загальний термін ув’язнення яких вже становить понад 1300 років.

«Значна робота проводиться в рамках Міжнародної Кримської платформи, механізму, який об’єднав зусилля багатьох держав світу і міжнародних організацій задля деокупації Кримського півострова. Велика частина зусиль спрямована саме на забезпечення прав людини на тимчасово окупованих територіях України», – наголосила Джапарова.

Крім того, продовжується реалізація ініціативи публічного адвокаційного менторства над громадянськими журналістами, яких незаконно ув’язнила країна-агресор. Зокрема, ментори висвітлюють питання незаконного затримання журналістів у Криму та використовують свою популярність, щоб привертати увагу до цієї проблеми.

Нагадаємо, перед повномасштабним вторгненням на території рф та в ОРДЛО утримувалися 444 українських політв'язнів та заручників.

У вівторок, 6 грудня, на День Збройних сил Україна повернула з російського полону 60 своїх військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: