Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

Читать на русском
У середу, 30 листопада, Бундестаг Німеччини визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

У середу, 30 листопада, Бундестаг Німеччини визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

За інформацією, депутати від Соціал-демократичної партії, Зелених, Вільної демократичної партії, а також опозиційного Християнсько-демократичного союзу підготували позапартійну резолюцію, де висловлюються за визнання Голодомору геноцидом.

Скільки українців вважають Голодомор 1932-1933 років геноцидом: соціологи порівняли думки за рікВже понад 90 відсотків опитаних українців вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом.

«Від голоду та репресій постраждала вся Україна, а не лише її зерновиробничі регіони. Із сьогоднішнього погляду історико-політична класифікація як геноцид очевидна. Німецький Бундестаг поділяє таку класифікацію», - йдеться у документі.

Резолюцію було схвалено більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук.

«Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких була немислимою на той час. До них відносяться Голокост європейських євреїв у його історичній унікальності, військові злочини Вермахту та сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб у рамках расистської німецької війни. Сході, за який Німеччина несе історичну відповідальність», - йдеться у резолюції.

У Бундестазі під час голосування були присутні посол України в Німеччині Олексій Макєєв та колишній посол, а нині заступник голови МЗС Андрій Мельник.

Нагадаємо, 25 листопада Демократичні фракції Німеччини погодили важливу резолюцію щодо визнання Голодомору геноцидом.

26 листопада в Україні згадували жертв Голодоморів ХХ століття. День пам'яті відзначають щорічно у четверту суботу листопада на підставі указів президента 1998 та 2007 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: