Окупанти готуються вивезти з Луганщини понад 10 тис. дітей

Читать на русском
Російські загарбники підготували 10,5 тисячі українських дітей з Луганської області до вивезення в росію.
sprotyv.mod.gov.ua

Російські загарбники підготували 10,5 тисячі українських дітей з Луганської області до вивезення в росію.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Загарбники на тимчасово окупованій території Луганщини відзвітували, що для 15 тисяч дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди. Російські медики зазначили, що 70% з цих дітей «потребують спеціальної медичної допомоги». Таким чином вони прикривають депортацію дітей на територію російської федерації.

Як депортованим до росії українцям повернутися додомуСтартував експериментальний проєкт з оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Скористатися послугою можуть депортовані в росію українці, детальніше – на інфографіці.

У Центрі розповідають, що спершу їх поміщають у спеціалізовані оздоровчі заклади, потім з надуманих причин, затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до них, опісля родинам забороняють повертатись на територію України.

«В пансіонаті «Фея-3» у м. Анапа Краснодарського краю вже перебуває більше 1500 осіб з ТОТ Херсонської області. Громадян України схиляють до оформлення заявок на отримання російських паспортів та відкриття рахунків у російських банках, начебто для виплат соціальної допомоги», – додають у повідомленні.

ЦНС закликає мешканців тимчасово окупованих територій не допускати російських лікарів до обстеження українських дітей аби не стати жертвою депортації.

Нагадаємо, на території росії почали показувати пропагандистські ролики про українських дітей, яких примусово всиновили росіяни.

Відомо, що російські окупанти викрали дітей з Херсонського інтернату, після чого вивезли їх до психлікарні у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: