САП скерувала до суду справу експрезидента Януковича про Межигір'я

Читать на русском
Антикорупційний прокурор склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього президента України та його сина.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього президента Віктора Януковича та його сина Олександра, які заволоділи Межигір'ям.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду справу стосовно колишнього президента України та його сина, які обвинувачуються у незаконному заволодінні резиденцією «Межигір'я», – інформує прокуратура

У 2002-2013 роках колишній президент спільно зі своїм сином, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів земельною ділянкою на території Вишгородського району та комплексом споруд, які розташовані на цій ділянці, а саме комплексом відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я» та будинком у с. Нові Петрівці. Збитки, завдані державі, перевищують 540 млн грн.

Дії колишнього президента кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 КК України, його сина — за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Нагадаємо, у серпні 2021 року антикорупційний суд надав НАБУ і САП дозвіл на заочне розслідування стосовно Януковича та його сина. Також вже 7 жовтня ВАКС заочно заарештував президента-втікача, а 13 жовтня – його сина Олександра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: