Окупанти зміцнюють оборонні рубежі та наступають на двох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили атаки в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївка, Яковлівка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка Донецької області.

Російські окупанти намагаються утримати захоплені території, здійснюють інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, а також продовжують вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, активно застосовуючи авіацію для підтримки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

ЗСУ за добу відбили атаки в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївка, Яковлівка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка Донецької області.

Учора, 5 грудня, окупанти завдали масованого ракетного удару по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури України: під удар потрапили житлові будинки та інфраструктура Вінницької, Київської, Миколаївської, Одеської областей. Загроза завдання ракетних ударів зберігається, підкреслили в Генштабі.

Минулої доби ворог завдав 17 авіаційних ударів і здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

На Сіверському напрямку ворог із мінометів та ствольної артилерії обстрілював населені пункти.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Бєлгородської області.

На Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник веде оборону.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, намагається покращити тактичне становище.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу та важливий об'єкт противника.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що після вибухів на аеродромах у росії все ще залишається достатньо літаків, тому нові ракетні удари по Україні цілком можливі.

Після вчорашньої атаки міністр оборони Олексій Резніков обговорив із головою Пентагону питання посилення української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: