В Україні створили рекордний запас дров – Держлісагентство

Читать на русском
Підприємства Державного агентства лісових ресурсів сформували рекордний запас більше ніж 260 тисяч кубометрів паливної деревини.

Дровами Україна забезпечена повністю. Підприємства Державного агентства лісових ресурсів сформували рекордний запас більше ніж 260 тисяч кубометрів паливної деревини.

Про це повідомив голова відомства Юрій Болоховець у Facebook.

Опалювальний сезон: з якими проблемами зіткнулися українські містаЯкі в українських містах виникли проблеми під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

За його даними, обсяги дров, що заготовлюються, також тримаються на рекордних відмітках і значно перевищують їх реалізацію. Так, у грудні передбачено заготівлю ще 314 тис. куб. м дров.

Болоховець зазначив, що Держлісагентство постачає дрова у східні та південні прифронтові райони, великі обсяги пального передаються військовим.

«Ситуація в українській енергетиці дуже напружена. Не можна виключати найгірші сценарії. Але дровами країна забезпечена. Лісгоспи цього року доклали максимум зусиль, щоб українці були з теплом», – додав глава відомства.

Нагадаємо, що деяких українців безкоштовно забезпечать дровами на зиму.

Раніше ми писали про те, скільки газу в українських сховищах. Також на інфографіці можна подивитися, яка мінімальна температура у приміщеннях у країнах Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: