Теракт в Іспанії: бандероль з вибухівкою була адресована послу України – ЗМІ

Читать на русском
Бомбу заклали в пакет з листами та документами, а не в лист. Пакет був без зворотних даних, не схожий на дипломатичну пошту і моментально викликав підозри
Фото з місця подійПосольство України в Іспанії

Нахабний терористичний акт 30 листопада, вчинений на території посольства України в Іспанії, був спрямований проти посла України Сергія Погорельцева - саме йому адресувалася бандероль з вибухівкою. Наслідки могли бути серйознішими.

Про це розповів сам посол в коментарі Європейській правді.

За його словами, бомбу заклали в пакет з листами та документами, а не в лист, як повідомлялося раніше. Пакет був без зворотних даних, не схожий на дипломатичну пошту і моментально викликав підозри у секретаря посольства - вона передала посилку коменданту, який несе відповідальність за охорону посольства.

«У пакеті виявилася коробка, тому у коменданта з'явилися підозри та він сам – щоб нікого не було поруч – вийшов з цією поштою у двір перед тим, як її відкрити. А як тільки відкрив, почув, що там щось клацнуло, моментально її відкинув, і вже тоді почув вибух» - зазначив посол.

Він додав, що підсумком теракту стало поранення коменданта - він отримає контузію і пошкодження рук.

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді вдень 30 листопада стався вибух. Відомо, що вибухівка була захована у пошті, яку відкрив співробітник дипломатичної установи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: