ВАКС призначив безоплатного адвоката обвинуваченому ексслідчому СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання обвинуваченого про призначення йому безоплатного захисника.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив безоплатного захисника колишньому старшому слідчому в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергію Глівінському, якого обвинувачують у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченого (Сергія Глівінського – ред.) - задовольнити. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві призначити у кримінальному провадженні № 52020000000000147 від 26 лютого 2020 року обвинуваченому (Сергію Глівінському – ред.) адвоката для здійснення захисту за призначенням. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві забезпечити прибуття адвоката в наступне судове засідання», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 10 червня АП ВАКС збільшила заставу ексслідчому СБУ Глівінському і відправила його повторно під варту. Вже 11 червня за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, 11 серпня САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: