Антикорупційний суд призначив засідання у справі СБУшника Карамушки

Читать на русском
Антикорупційний суд ухвалив рішення про призначення засідання у справі начальника сектору спецслужби та спільниці.
Олександр Карамушка

Вищий антикорупційний суд призначив на 19 листопада підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки та його спільниці Юлії Кондратьєвої в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Карамушку та Кондратьєву затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в 47,5 тисяч доларів від осіб, які в незаконній спосіб отримали громадянство України. Детективи НАБУ встановили, що посадовець СБУ вимагав та отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконний спосіб.

Слідство зібрало достатньо доказів для підтвердження того, що підозрюваний володів інформацією, яка свідчила про отримання групою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України.

Нагадаємо, справу СБУшника Карамушки передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: