Мін'юст просить конфіскувати бізнес ректора Білгородського університету

Читать на русском
Міністерство юстиції подало до антикорупційного суду черговий позов про застосування санкції до ректора вузу держави-терористки.
Олег Полухін

Міністерство юстиції просить конфіскувати частку в бізнесі ректора Білгородського державного національного дослідницького університету Олега Полухіна в окупованому Криму.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 1 грудня, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що проти Полухіна було запровадження санкції у зв'язку з підтримкою війни російської федерації проти України. Мін'юст встановив, що ректор Білгородського університету має 25% від статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «СТАВ-2003», яке зареєстроване в Євпаторії, окупований Крим.

«Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Міністерства юстиції України про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до (Олега Полухіна – ред.). Розгляд справи здійснювати колегією у складі трьох суддів ВАКС за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін відповідно до положень статті 283-1 КАС України. Розгляд справи призначити в приміщенні ВАКС на 10:00 7 грудня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Мін'юст подав позов до ректора МДІМВ МЗС росії Анатолія Торкунова. В нього хочуть конфіскувати квартиру та нежитлове приміщення. Раніше ВАКС конфіскував майно російського олігарха Володимира Євтушенкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: