Мін'юст просить конфіскувати нерухомість ректора МДІМВ МЗС росії

Читать на русском
Антикорупційний суд розглядає заяву Мін'юсту про застосування санкції до ректора Московського державного інституту міжнародних відносин.
Анатолій Торкунов

Вищий антикорупційний суд розглядає позов Міністерства юстиції про застосування санкції до ректора Московського державного інституту міжнародних відносин міністерства закордонних справ росії Анатолія Торкунова. У заяві просять конфіскувати нерухомість чиновника.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 23 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Мін'юст подав до ВАКС позов про застосування санкції до Торкунова, а саме конфіскації квартири загальною площею 114,5 кв. м та нежитлового приміщення на цокольному поверсі загальною площею 19,1 кв. м в Україні. Також Мін'юст подав заяву про забезпечення цього позову і попросив заборонити реєстраторам проводити будь-які дії з майном ректора МДІМВ.

«Заяву Міністерства юстиції України про забезпечення позову від 22.11.2022 - задовольнити. Заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, вчиняти будь-які реєстраційні дії (реєстрацію прав власності, скасування реєстрації права власності та інших речових прав, у тому числі реєстрацію правочинів щодо відчуження, передачі у володіння та користування третім особам та інше) щодо об'єктів нерухомого майна, земельних ділянок, які належать (Анатолію Торкунову – ред.), громадянину російської федерації», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Мін'юст подав перший позов про стягнення в дохід держави українських активів росіян. Він стосувався Євтушенкова. Пізніше ВАКС конфіскував усе його українське майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: