24,5 млн грн заводу «Антонов»: ВАКС повторно заарештував гроші

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешту майже 25 млн грн, які перебувають на рахунках юридичної компанії.

Вищий антикорупційний суд повторно наклав арешт на 24,5 млн грн державного підприємства «Антонов», який ці кошти сплатив юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери» за допомогу у стягненні заборгованості Брокбізнесбанку перед ДП.

Таке рішення ще 19 вересня ухвалив ВАКС, яке 29 листопада залишила без змін Апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу представника адвокатського об'єднання «Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» - адвоката залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 19 вересня 2022 року - без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують імовірне заволодіння 24,5 млн грн державного підприємства «Антонов», який ці кошти сплатив юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери» за допомогу у стягненні заборгованості Брокбізнесбанку перед ДП. Ця компанія на підставі договору від 2 липня 2018 року мала допомогти у стягненні заборгованості Брокбізнесбанку перед «Антоновим». В результаті на користь ДП «Антонов» була передана колишня будівля Брокбізнесбанку в Києва за адресою проспект Перемоги 41. Водночас, у справі перевіряється факт того, що сам Брокбізнесбанк запропонував передати цю будівлю ще до укладання договору з юрфірмою «Ілляшев та Партнери».

Спочатку юристи отримали 14,44 млн грн, оскільки це становило 9,98% від оцінки приміщення Брокбізнесбанку в 120,59 млн грн, що було погоджено в договорі. Проте пізніше юрфірма звернулася до ДП «Антонов» аби вони доплатили ще 11,05 млн грн, оскільки «Антонов» передав це приміщення Кабінету міністрів як виплату власних боргів, а нова оцінки вартості будівлі збільшилася до 212,90 млн грн. Цю винагороду в держпідприємстві погодили. Тому, на думку слідства, є обґрунтовані підозри вчинення кримінального правопорушення. Загалом юристи отримали 24,49 млн грн, попри наявність у ДП «Антонов» власного юридичного відділу, який міг вести цю справу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: